Adatvédelem

Adatkezelési tájékoztató

v1.2.

 

 

A PRIMA-PROTETIKA Kft. – továbbiakban Vállalkozás – jelen adatvédelmi tájékoztató közzététele útján tesz eleget az érintettek személyes adatok kezelésére vonatkozó AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (GDPR) által előírt előzetes tájékoztatási kötelezettségének, amelynek értelmében a Rendelet vonatkozó cikkei szerint minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva kell az adatkezeléssel érintettek rendelkezésére bocsátani.

A személyes adatok kezelésére egyébiránt az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) rendelkezései az irányadók.

 

Adatkezelő:

Cégnév:         PRIMA-PROTETIKA Kft.

székhely:         5600 Békéscsaba Gyulai út 35.

adószám:         11046893-2-04

Telefon:        66/529-470

képviselő:        Kucseráné Baranyi Katalin Bettina,

Adatvédelmi        Tisztviselő neve: Droppa Éva

Telefon:        66/529-474

E-mail cím:        webaruhaz@prima-protetika.hu

Weboldal:        www.prima-protetika.hu

 

A személyes adatokat a Vállalkozás a vonatkozó adatkezelési célhoz kapcsolódó hozzáférési jogosultságokkal rendelkező munkavállalói, illetve a Vállalkozás részére szolgáltatási szerződések alapján adatfeldolgozási tevékenységet végző személyek, szervezetek ismerhetik meg, a Vállalkozás által meghatározott terjedelemben és a tevékenységük végzéséhez szükséges mértékben.

Adatfeldolgozók:

TEVÉKENYSÉG: Weboldal, webáruház, email, dokumentumtár üzemeltetés, sms értesítő rendszer üzemeltetés

Név:                Bencze Frederik        

székhely:        5600 Békéscsaba Baross utca 9-21        

adószám:         66471202-1-24

Telefon:        +36307464441

E-mail cím:        office@pixelrain.hu

Weboldal:        www.pixelrain.hu

Az adatkezelés helye:        Budapest


 

TEVÉKENYSÉG: Tárhely szolgáltatás

Cégnév:        Tárhely.eu Szolgáltató Kft.
Székhely:        1144 Budapest, Ormánság u 4.

Adószám:        14571332-2-42
Telefon:        
+36 1 789 2 789
E-mail:                support@tarhely.eu

 

TEVÉKENYSÉG: Hírlevél szolgáltatás

Cégnév:        mailchimp

adatkezelési tájékoztató:        https://mailchimp.com/legal/privacy

székhely: Atlanta, Georgia, Egyesült Államok

The Rocket Science Group, LLC
675 Ponce de Leon Ave NE
Suite 5000
Atlanta, GA 30308 USA

E-mail cím:        https://mailchimp.com/contact/

Weboldal:        https://mailchimp.com

 

TEVÉKENYSÉG: kiszállítás

Név:        Magyar Posta Zrt.

adatkezelési tájékoztató: https://www.posta.hu/adatkezelesi_tajekoztato

 

TEVÉKENYSÉG: bankkártyás fizetés

Bank: OTP Bank

A vásárló (kártyabirtokos) a webáruházban a Kosárban választhatja ki a fizetés módját. Bankkártyás fizetés választása esetén a Vásárlás lezárása képernyőn a "Vásárlás" gomb lenyomása után át lesz irányítva a bank titkosított oldalára. A bank titkosított felületén a kártyaadatok megadása után, a vásárló a fizetés gomb megnyomásával jóváhagyja a tranzakciót.

A fizetést követően visszatér az webaruhaz.prima-protetetika.hu oldalra, és a vásárlásáról visszaigazolást kap.

  1. AZ ADATBIZTONSÁGRA VONATKOZÓ RENDELKEZÉSEK

 

A Vállalkozás személyes adatot csak a tevékenységeikkel összhangban, az adatkezelés célja szerint kezel. Az adatok biztonságáról gondoskodik, e körben kötelezettséget vállal arra, hogy megteszi mindazon technikai és szervezési intézkedéseket, amelyek elengedhetetlenül szükségesek az adatbiztonságra vonatkozó jogszabályok, adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához, illetőleg kialakítja a releváns jogszabályok érvényesüléséhez szükséges eljárási szabályokat.

A Vállalkozás az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

A Vállalkozás az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel van a technika mindenkori fejlettségére, több lehetséges adatkezelési megoldás esetén a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosító megoldást választja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene.


 

 

A Vállalkozás által kezelt adatok köre:

Adatkezelés megnevezése

Adatkezelés célja

Adatkezelés Jogalapja

Kezelt adatok köre

Adatkezelés időtartama

webáruház regisztráció

 Teljes felhasználói élmény nyújtása a webáruházban történő vásárláskor

hozzájárulás

Teljes név, Email, Telefon, Számlázási adatok: Utca, Házszám, Város, Ország, Megye (adatfeldolgozón keresztül)

regisztráció törléséig, illetve a hozzájárulás visszavonásáig

Hírlevél szolgáltatás

Kapcsolattartás: új akcióról, új termékeinkről értesítés

hozzájárulás

Teljes név, Email (adatfeldolgozón keresztül)

hírlevélről történő leiratkozásig

Egyedi megrendelés; Saját gyártású méretsorozatos termékek eladása; Egyéb termékek; Egyedi ellenjegyzett vények; Egyedi engedélyes vények

Vények kezelése

jogi kötelezettség

Teljes név, Cím, Értesítési Cím, Telefon, Születési Dátum, TAJ szám, Közgyógyászati igazolvány szám, érvényességi idő, BNO kód, Beteg aláírása, Átvevő aláírása, Betegellátás dátuma

vonatkozó törvény által előírt időtartam

Panaszkezelés

személlyel vagy tevékenységgel kapcsolatos panaszok kezelése

jogi kötelezettség

 Teljes név, Cím, Telefon

vonatkozó törvény által előírt időtartam

Reklamációkezelés

fogyasztó minőségi kifogásának dokumentálása

jogi kötelezettség

 Teljes név, Cím, Telefon

vonatkozó törvény által előírt időtartam

egyedi gyártás

gyártás során szükséges próbák, módosítások elősegítése

önkéntes hozzájárulás

 Teljes név, Cím, Értesítési Cím, Telefon, Születési Dátum

vonatkozó törvény által előírt időtartam

szerződéskötés

szerződéses kötelezettség teljesítése

jogi kötelezettség

Teljes név, Cím

vonatkozó törvény által előírt időtartam

saját szervezésű szűrővizsgálatok

szűrővizsgálatok elvégzése

önkéntes hozzájárulás,16. életévét be nem töltött gyerek esetén szülői hozzájárulás

 gyermek esetén: neve, lakcíme, anyja leánykori neve, születési hely, idő, TAJ száma, KGY igazolvány száma, és az igazolvány érvényessége

Szülő esetén: név, lakcím, telefonszám

vonatkozó törvény által előírt időtartam

álláshirdetés, pályázatok kezelése

kapcsolattartás, kiválasztási eljárás lefolytatása, munkaviszony létrehozásának elősegítése

 

önkéntes hozzájárulás

Teljes név, Cím, Értesítési Cím, Telefon, e-mail, fénykép

kiválasztási eljárás idejéig, hozzájárulás visszavonásáig

kedvezményes kupon

marketing, levelezés, piackutatás, közvetlen információszerzés

önkéntes hozzájárulás

Teljes név, Cím, Város

hozzájárulás visszavonásáig

SMS értesítés

 Egyedi gyógyászati segédeszköz megrendelés

 önkéntes hozzájárulás

 

vevő telefonszáma

(adatfeldolgozón keresztül)

 

egyszeri

 

  1. FOGALOMMEGHATÁROZÁSOK

 

személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, cím, születési adat, igazolványok száma, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;

adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

az adatkezelés korlátozása: a tárolt személyes adatok megjelölése jövőbeli kezelésük korlátozása céljából;

adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;

adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;

harmadik fél: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak;

az érintett hozzájárulása: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;

 

  1. AZ ÉRINTETT SZEMÉLY ADATAINAK KEZELÉSÉVEL KAPCSOLATOS JOGAI

 

Az érintettnek joga van:

  1. a tájékoztatáshoz az adatkezelés megkezdése előtt,
  2. arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz,
  3. adatainak helyesbítését, törlését kérni, értesítést kapni az adatkezelőtől ennek megtörténtéről,
  4. az adatkezelés korlátozását kérni, értesítést kapni az adatkezelőtől ennek megtörténtéről,
  5. az adathordozhatósághoz,
  6. tiltakozáshoz, ha személyes adatait közérdekű célból, vagy az adatkezelő jogos érdekére hivatkozással kezelik.
  7. mentesüljön az automatikus döntéshozatal alól, beleértve a profilalkotást,
  8. a felügyeleti hatóságnál való panasztételhez. Panasztételhez való jogát az érintett az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság,  cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.,  Telefon: +36 (1) 391-1400;Fax:+36(1)391-1410.,www:http://www.naih.hu  e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
  9. felügyeleti hatósággal szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz,
  10. Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz
  11. Az adatvédelmi incidensről való tájékoztatáshoz.

 

Tájékoztatáshoz való jog:

Az érintett jogosult arra, hogy adatainak kezelésére irányuló tevékenység megkezdését megelőzően tájékoztatást kapjon az adatkezeléssel összefüggő információkról.

Rendelkezésre bocsátandó információk, ha a személyes adatokat az érintettől gyűjtik:

 

  1. az adatkezelőnek és – ha van ilyen – az adatkezelő képviselőjének a kiléte és elérhetőségei;
  2. az adatvédelmi tisztviselő elérhetőségei;
  3. a személyes adatok tervezett kezelésének célja, valamint az adatkezelés jogalapja;
  4. az adatkezelés az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha ezen érdekekkel szemben elsőbbséget élveznek az érintett olyan érdekei vagy alapvető jogai és szabadságai, amelyek személyes adatok védelmét teszik szükségessé, különösen, ha az érintett gyermek.
  5. adott esetben a személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái, ha van ilyen;
  6. adott esetben annak ténye, hogy az adatkezelő harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére kívánja továbbítani a személyes adatokat, továbbá a a Bizottság megfelelőségi határozatának léte vagy annak hiánya, vagy a Rendelet 46. cikkben, a 47. cikkben vagy a Rendelet 49. cikk (1) bekezdésének második albekezdésében említett adattovábbítás esetén a megfelelő és alkalmas garanciák megjelölése, valamint az azok másolatának megszerzésére szolgáló módokra vagy az azok elérhetőségére való hivatkozás.

 

Az adatkezelő a személyes adatok megszerzésének időpontjában, annak érdekében, hogy a tisztességes és átlátható adatkezelést biztosítsa, az érintettet a következő kiegészítő információkról tájékoztatja:

  1. a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjairól;
  2. az érintett azon jogáról, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint az érintett adathordozhatósághoz való jogáról;
  3. a Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének a) pontján vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a) pontján alapuló adatkezelés esetén a hozzájárulás bármely időpontban történő visszavonásához való jog, amely nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét;
  4. a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról;
  5. arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint, hogy az érintett köteles-e a személyes adatokat megadni, továbbá, hogy milyen lehetséges következményeikkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása;
  6. automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel bír.

 

Az érintett hozzáférési joga

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

  1. az adatkezelés céljai;
  2. az érintett személyes adatok kategóriái;
  3. azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;
  4. adott esetben a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
  5. az érintett azon joga, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
  6. a valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
  7. ha az adatokat nem az érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;
  8. automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár.

Az adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért az adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani, kivéve, ha az érintett másként kéri.

 

Az érintett helyesbítéshez és törléshez való joga

 

A helyesbítéshez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, az érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”)

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  1. a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
  2. az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  3. az érintett tiltakozik az adatkezelése ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy az érintett (üzletszerzés érdekében történő személyes adatkezelés elleni tiltakozás) tiltakozik az adatkezelés ellen;
  4. a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
  5. a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  6. a személyes adatok gyűjtésére az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Ha az adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és az érintett kérelmére azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte tőlük a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

  1. az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
  2. az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  3. az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  4. az érintett a Rendelet 21. cikk (1) bekezdése szerint tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

 

A személyes adatok helyesbítéséhez vagy törléséhez, illetve az adatkezelés korlátozásához kapcsolódó értesítési kötelezettség

 

Az adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat a helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel.

Az érintettet kérésére az adatkezelő tájékoztatja e címzettekről.

Az adathordozhatósághoz való jog

 

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta.

 

Az érintett jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását.

Az említett jog nem alkalmazandó abban az esetben, ha az adatkezelés közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítványai gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges.

A tiltakozáshoz való jog

  1. Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a közérdekű vagy közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében megvalósuló adatkezelése, illetve az adatkezelő, vagy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges adatkezelés ellen, ideértve a profilalkotást is. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.
  2. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.
  3. Ha az érintett tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

 

Az érintett panasztételhez és jogorvoslathoz való joga

 

A felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog.

Telefon: +36 (1) 391-1400; Fax: +36 (1) 391-1410

www: http://www.naih.hu

e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

A felügyeleti hatósággal szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

 

Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

A rendelkezésre álló közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok – köztük a felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való, 77. cikk szerinti jog – sérelme nélkül, minden érintett hatékony bírósági jogorvoslatra jogosult, ha megítélése szerint a személyes adatainak e rendeletnek nem megfelelő kezelése következtében megsértették az e rendelet szerinti jogait.

Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni eljárást az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó tevékenységi helye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani. Az ilyen eljárás megindítható az érintett szokásos tartózkodási helye szerinti tagállam bírósága előtt is, kivéve, ha az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó valamely tagállamnak a közhatalmi jogkörében eljáró közhatalmi szerve.

 

A Vállalkozás honlapjára látogatók adataival kapcsolatos tájékoztatás

A Szolgáltatás Felhasználói számítógépeinek egyes adatai és IP címei a honlap-látogatottsági adatok generálása, az esetlegesen felmerülő hibák és támadási kísérletek detektálása céljából naplózásra kerülnek. Ezek az adatok bizonyos esetekben személyes adatoknak minősülnek. A Felhasználók IP címeit az adatfeldolgozó semmilyen olyan más adathoz nem köti, amely alapján a Felhasználó személye azonosítható lenne. A Szolgáltatás egyes részeinek használatakor az adatfeldolgozó kisméretű, a Felhasználóval közvetlenül kapcsolatba nem hozható adatokat is tartalmazó adatfájlokat (cookie) telepít a Felhasználó számítógépére adatfeljegyzés, a Felhasználó azonosítása, a Felhasználó további látogatásainak megkönnyítése, a Szolgáltatás hatékonyságának növelése, az adott Felhasználó számára célzott reklám vagy egyéb célzott tartalom eljuttatása vagy piackutatás céljából. 

Az adatfájlok használatának eredményeképpen az adatfeldolgozóhoz került adatokat az adatfeldolgozó nem kapcsolja az adott Felhasználó azonosító adataihoz, az ún. session cookie-k pedig a Felhasználó látogatásának végével automatikusan törlődnek. A Felhasználó az Internet hozzáféréshez használt böngészőjében beállíthatja, hogy értesítést kapjon arról, ha az adatfeldolgozó cookie-t kíván elhelyezni a számítógépén és a cookie-k küldését bármikor meg is tilthatja. A cookie-k el nem fogadásakor ugyanakkor egyes oldalak vagy funkciók nem működnek tökéletesen, illetve előfordulhat, hogy a Felhasználó nem kap jogosultságot bizonyos adatokhoz való hozzáféréshez. Az adatfeldolgozó az adatfájlok használatával kezelésébe került adatokat csak az érintett Felhasználó előzetes hozzájárulásával továbbítja harmadik személy számára. Az adatfeldolgozó által elhelyezett cookie-kon túl a Felhasználó gépére harmadik személyek is telepíthetnek adatfájlokat. Ilyen eset lehet például, ha a Felhasználó a Szolgáltatás keretén belül ellátogat egy másik weboldalra. 

A Vállalkozás által üzemeltetett webáruházzal összefüggő adatkezelés

A Vállalkozás weboldalán online, elektronikus úton történő szerződéskötések (vásárlások) a 2001. évi CVIII. törvény (Eker tv.)  hatálya alá esnek, ezért az adatkezelés célja a fentiek mellett a jogszabály által előírt fogyasztói tájékoztatásra vonatkozó szolgáltatói kötelezettség teljesítésének a bizonyítása, a szerződés megkötésének a bizonyítása, a szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díj(ak) számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése.

A webáruházban történő vásárlás esetén az adatkezelés jogalapja a szerződés teljesítése, jogi kötelezettség teljesítése.

Az adatkezeléssel érintett adatok kategóriái: vásárlók neve, lakcíme, telefonszáma, bankszámlaszáma.  

Az adatkezeléssel érintett személyek kategóriái: minden olyan természetes személy, aki a Vállakozás webáruházában regisztrál, hírlevélre feliratkozik, vásárol.

Az adatkezelés időtartama: a szerződés megszűnésétől számított 5 év.

 

A Vállalkozás, mint megbízó szerződéskötéssel kapcsolatos adatkezelései

Adatkezelés célja: szerződéses kötelezettség teljesítése

Az adatkezelés jogalapja: törvényi kötelezettség

A szerződés során a felek rögzítik, hogy a szerződésben érintettként szerződő fél minőségben megadott személyes adatait a Társaság GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján szerződés teljesítéséből származó kötelezettség teljesítése céljából kezeli. A megbízó kijelenti, hogy a megbízott a szerződés teljesítése során kezelt személyes adatait más célból nem használja fel, azt kizárólag a szerződés teljesítése céljából használja. A szerződést az alábbi címzettek részére adja tovább:

A megbízó nyilatkozik, hogy adatfeldolgozót nem vesz igénybe. A szerződés teljesítése során kezelt adatok kezelésének időtartama a szerződés megszűnésétől számított 5 év.

A személyes adatok kezelésére egyébiránt különösen a természetes személyeknek a személyes adatok kezeléséről szóló az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR), illetve az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) rendelkezései az irányadók.

 

A Vállalkozás ortopédiai szakvizsgálat lefolytatásával kapcsolatos adatkezelései

Adatkezelés célja: Az ortopédiai szakvizsgálat lefolytatása.

Az adatkezelés jogalapja: önkéntes hozzájárulás, a 16. életévüket még be nem töltött kiskorúak személyes adataik kezeléséhez a törvényes képviselőjük hozzájárulásával.

A vizsgálat céljából megadott adatok a vizsgálatot lefolytató szerződéses szakorvos részére kerülnek átadásra.

 

A vizsgálat során kezelt személyes adatok köre:

A gyermek esetén: neve, lakcíme, anyja leánykori neve, születési hely, idő, TAJ száma, KGY igazolvány száma, és az igazolvány érvényessége.

Szülő esetén: név, lakcím, telefonszám.

 

Személyes adatok tárolásának idejét az 1997. évi XLVII. törvény, valamint a mindenkor hatályos vonatkozó további egészségügyi jogszabályok határozzák meg.

 

A vizsgálat során megadott személyes adatok kizárólag az ortopédiai szakvizsgálat lefolytatásához kerülnek felhasználásra, azok más célra nem kerülnek felhasználásra.

A rendelet alapján a vizsgálaton résztvevőket a személyes adatok kezelésével kapcsolatban az alábbi jogok és jogorvoslati lehetőségek illetik meg:

Az adatkezelés során mind a gyermek, mind a törvényes képviselő a személyes adatai kezeléséről az adatkezelőtől bármikor tájékoztatást kérhet, továbbá bármikor kérheti a megadott személyes adataik helyesbítését, illetve jogsértés észlelése esetén zárolását is. Kérheti a személyes adatok törlését, továbbá, ha az adatkezelő az adatokat más célra is fel kívánná használni, úgy személyes adatainak kezelése ellen tiltakozhat.

 

A Vállalkozás álláshirdetéssel, pályázatok kezelésével kapcsolatos adatkezelései

Adatkezelés célja:

 

Az adatkezelés jogalapja: önkéntes hozzájárulás

 

A kezelt személyes adatok köre:

 

Álláshirdetésre jelentkezés esetén a Vállalkozás a személyes adatokat az adatkezelés céljának fennállása alatt, így konkrét állásajánlat esetén az állásajánlattal kapcsolatos kiválasztási eljárás idejéig, illetve addig kezeli, amíg az érintett nem kéri adatainak törlését vagy vonja vissza hozzájárulását a fent említett elérhetőségek valamelyikén.

Amennyiben a Pályázó a kiválasztási eljárás során ehhez külön hozzájárul, a Vállalkozás a Pályázó önéletrajzát a konkrét állásajánlattal kapcsolatos kiválasztási eljárás lezárását követően is, további fél évig vagy a Pályázó hozzájárulásának visszavonásáig vagy törlési kérelméig megőrzi.

 

A személyes adatok megismerésére jogosultak köre:

A Pályázóval kapcsolatban kezelt személyes adatokhoz kizárólag a Vállalkozás azon munkavállalói férhetnek hozzá, akik az adott állásajánlattal összefüggő kiválasztási eljárással kapcsolatban eljárási vagy döntési jogosultsággal rendelkeznek.

A Vállalkozás adatfeldolgozót nem vesz igénybe.

 

 

 

 

A Vállalkozás kedvezményes kuponnal kapcsolatos adatkezelései

Adatkezelés célja: marketing, levelezés, piackutatás, közvetlen információszerzés

Az adatkezelés jogalapja: önkéntes hozzájárulás

A kezelt személyes adatok köre: név, e-mail, város
 
A kupon kitöltésével az érintett hozzájárul ahhoz, hogy adatait a Vállalkozás piackutatáshoz, és közvetlen információszerzésre felhasználja, valamint marketing és levelezési célból gyűjtse, rendszerezze és feldolgozza.

A Vállalkozás adatfeldolgozót nem vesz igénybe.

 

 

 

A Vállalkozás SMS értesítéssel kapcsolatos adatkezelései

Adatkezelés célja: értesítés egyedi gyógyászati segédeszköz elkészítéséről

Az adatkezelés jogalapja: önkéntes hozzájárulás

A kezelt személyes adatok köre: telefonszám
A kezelt adatok körében a Vállalkozás adatfeldolgozót vesz igénybe.

 

Egyedi gyártású termék elkészültét követően a vevő sms értesítő rendszeren keresztül értesítést kap, hogy mikor és hol vehető át a termék.
 
 

A tájékoztató módosítása 


A Vállalkozás fenntartja a jogot a jelen adatvédelmi tájékoztató módosítására. Módosítás esetében az Üzemeltető a módosított nyilatkozatot elérhetővé teszi az Adatvédelem menüpont alatt.

 

 

Kelt: 2018. 07. 02.

PRIMA-PROTETIKA WEBÁRUHÁZ © 2019 Készítette: PixelRain.hu

Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. sütiket (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások nélkülük nem lennének elérhetőek. A sütikről, valamint ezek engedélyezéséről és tiltásáról itt tájékozódhat. Amennyiben a süti használatát nem engedélyezi, úgy kérjük, végezze el a szükséges beállításokat a számítógépe böngészőjében. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik tárolásához és felhasználásához. Nem fogadom el